Sevginar Sali

KADES nedir?

KADES kadınların ve çocukların her türlü şiddete maruz kalmasını engellemek amacıyla yapılmış resmi bir uygulamadır.
İlçemizde tanıtımı Kaymakamlık tarafından resmi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde yapıldı ama salgının etkisinde gözden kaçıranlar için bir bilgilendirme yapmayı uygun gördüm.

***

Türkiye'de yaşanabilecek kadın cinayetlerini ve istismarlarını önlemek amacıyla yapılan KADES uygulaması, ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. İos ve Android kullanıcılarının kendi uygulama marketlerinden indirebileceği KADES uygulaması nedir, nasıl kullanılır?
KADES NEDİR?
KADES, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmış olan uygulama, kadınlar ve çocuklar için acil müdahale uygulamasıdır.
Kadınları korumak amacıyla yapılan bu akıllı telefon uygulaması sayesinde, herhangi bir kadın, herhangi bir durumdan dolayı, birinden şiddete maruz kalıyorsa, böyle bir tehdit ile karşı karşıya ise tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar.
KADES UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?
KADES uygulamasını, Google Play Store ve Apple Store marketlerinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz.
Uygulamayı indirdikten sonra T.C. Kimlik Numaranızı girerek ve EGM'den telefonunuza gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebilirsiniz.
Uygulama aktif olduktan sonra, tek bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısı gönderebilirsiniz.

***

İnşallah hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz ama doğduğunda da hızlı müdahalenin önemli olduğu durumlardan biri için son derece yerinde bir uygulama olarak herkesin elinin altında bulunmasında, tedbirli olunmasında fayda var…

HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Boğluca etrafı için Silivri Belediyesi'nin hazırlattığı projeye İBB'nin başladığını duyurdu CHP İlçe Başkanı Berker Esen. Başkan Volkan Yılmaz da İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile geçtiğimiz haftalar gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Selimpaşa battı-çıktı/kavşak projesi ile falezlerde daha önce gündeme alınıp durdurulan çalışmaya kısa süre içinde yeniden başlanacağını müjdeledi.
Silivri'ye yapılan her çalışma ve emeği geçen herkese teşekkürler.
Açıklamalarında Yılmaz'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ismen teşekkür edebildiği gibi keşke CHP İlçe Başkanı Berker Esen de ilçemizin Belediye Başkanının ismini anabilseydi; inanın bu Yılmaz'dan ziyade Esen'i yüceltirdi. Tıpkı Volkan Yılmaz'ın AK Parti ve CHP İlçe Başkanlarından esirgemediği saygının kendisine daha çok değer kazandırması gibi.

YORUM YAP